Even voorstellen..

Toen Neil Armstrong op de maan wandelde werd ik geboren als boerenzoon in het Drentse Annen. Mijn ouders runden daar met een aantal medewerkers een, in die tijd, grote boerderij.

Na schooltijd, in weekends en vakanties hielp ik mee op omliggende boerderijen. Eerst met de hak door de bieten en kalveren voeren en later melken, inkuilen en rooien.

Als gediplomeerd boer ben ik na de middelbare landbouwschool in het loonwerk terecht gekomen als trekker- en vrachtwagenchauffeur, kraanmachinist en planner. 

 

In 1995 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer met Wijnholds Annen. Met wat spaargeld en wat van de bank een graafmachine gekocht en daarmee aan de slag bij particulieren, boeren, bouw en infra. 

Sinds 2007 heb ik veel gewerkt op bodemsaneringen en (hogedruk)-leidingbouwprojecten in Nederland en Duitsland. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan veiligheid. 

Sinds 2014 ben ik me wat meer gaan verdiepen in veiligheid en heb de "middelbaar veiligheidskundige (MVK)"-opleiding gedaan. Als praktisch ingestelde veiligheidskundige houd ik me tegenwoordig onder andere bezig met het begeleiden van bodemsaneringen, inspecties van werkplekken, keuringen van machines en electrisch gereedschap, trainingen, scholingsdagen etc.., en af en toe een dagje op de kraan.

Veiligheid wordt vaak gezien als kostenpost. Maar als je erin slaagt om op de juiste manier veiligheid uit te dragen gaan mensen het zelfs leuk vinden om veilig te werken. En dat is winst!

jelle wijnholds 08.12.2020 19:53

Fantastisch

Rinus Vermunt 25.09.2018 19:29

Henk vandaag een leuk verhaal van jou gelezen in "Bouwmachines" over gebruik en misbruik van machines in de bouwwereld. Het doet mij goed jou verhaal hier

Nieuwe reacties

08.12 | 19:53

Fantastisch

09.02 | 14:35

Goede informatie!!

25.09 | 19:29

Henk vandaag een leuk verhaal van jou gelezen in "Bouwmachines" over gebruik en misbruik van machines in de bouwwereld. Het doet mij goed jou verhaal hier

10.07 | 18:30

Mooie site Henk, ziet er veilig uit allemaal!!

Groeten van je tijdelijke collega in Hattem